Jacoba Hooglander

Jacoba Hooglander

Jacoba Hooglander, Schortemeijer, geboren op 24 augustus 1920 te Rotterdam-zuid, overleed in haar slaap in het Ikazia ziekenhuis te Rotterdam op 14 december 2007 aan ouderdom.

Jacoba was de oudste uit een gezin van 5 zussen en twee broers. Haar man Johannes (Joop) Hooglander was boer. Hij werkte voornamelijk op het land en zij was huisvrouw. Samen hadden zij twee kinderen; Bep en Bea. Tuinieren was haar grote passie. Daar heeft zij dan ook verschillende prijzen mee gewonnen. Vaak voor de mooiste of netste tuin.

Alles draaide om de kinderen en later haar kleinkinderen. Haar man overleed toen zij 46 jaar was. De laatste tien jaar van haar leven kwam zij iedere zondag bij een van de kleinkinderen op visite. Zij wandelden dan samen in de wijk, langs het water. Zo vertelde Jacoba altijd over de tijd toen zij 18 was en hoe de wereld er toen uitzag. Jacoba hield erg van cowboyfilms en van een neut(je). Als Jacoba op zondag bij haar kleindochter kwam, koos zij meestal voor een bami-hapje met een patatje pindasaus.

Jacoba is 87 jaar geworden. Zoals haar familie haar herdenkt is dat als een lieve moeder en oma die altijd klaar stond.